118 מיליון מדוכאים
.
ב– 2004 נרשמו בארה"ב 118 מיליון מרשמים לתרופות אנטי–דיכאוניות (על פי מחקר של ה SDC –המרכז למניעה והשתלטות על מחלות, שפורסם ב – CNN.health)
כמות רצינית של תרופות. כמות רצינית של דיכאון.
הטיפול בדיכאון ותופעות נפשיות אחרות מעניין אותי שנים רבות. לא מעט מטופלים מגיעים אלי עם בעיות נפשיות ורגשיות המטרידות אותם על מנת להיעזר בהומיאופתיה הקלאסית וביכולת שלה להביא מזור לתופעות אלו בדרך עדינה ומהירה. רק לאחרונה קראתי ספר חדש של זוג ההומאופתים ג'ודית' רייכנברג אולמן ורוברט אולמן שנקרא "הטיפול ההומיאופתי בדיכאון, חרדה ובעיות נפשיות ורגשיות נוספות" שיצא השנה בהוצאת Narayana.
הגישה שלהם לא שוללת טיפול פסיכיאטרי או מתן תרופות פסיכיאטריות, אלא רק מזמינה את המתעניין או הנזקק להתבוננות רחבה המגלה עוד אפשרויות לטפל ולהביא מענה ורווחה, ללא תלות וללא תופעות לוואי מיותרות. הספר מלא וגדוש בתיאור מקרים נפשיים שנעזרו על ידם, לא תמיד בתרופה הראשונה, לא תמיד אחרי שבוע וחצי, אבל תמיד בתשומת לב רבה, יחס מכבד ורצון אמיתי לעזור.
בחרתי לתרגם תרגום חופשי של פסקה מסוף פרק המבוא, המזמינה את הקורא לבחון את האפשרויות השונות העומדות בפניו מתוך מצבו ולבחור מתוכן באופן הפעולה המיטבי עבורו. כותרת הפסקה היא "מה הכי טוב בשבילך?" – ולהלן האפשרויות (כרגיל, בתרגום לעברית עם ענייני המין – הפעם בלשון נקבה):
/
– כמה גרוע את מרגישה? מספיק חסרת תקווה עד שתשקלי לסיים את חייך? אם כך, אנו ממליצים לפנות מייד לעזרה פסיכיאטרית. אולי תזדקקי לאשפוז וסיכוי סביר שתזדקקי לטיפול פסיכיאטרי הכולל מתן תרופות עם מומחה למטופלים עם נטיות התאבדויות.
– אם את לוקחת תרופות נוגדות דיכאון עם תוצאות סבירות או אף טובות מאד, את שבעת רצון מתרופות אלו ואין לך התנגדות להמשיך ולקחתן כל חייך, סביר שמצאת את המענה לבעיותיך.
– אם את סובלת מדיכאון קל או בינוני, ניסית תרופות פסיכיאטריות עם הצלחה מועטה מאד או שאת מוטרדת מתופעות הלוואי ומחפשת גישה שונה, אלטרנטיבה כמו הומיאופתיה קלאסית עשויה להיות המענה עבורך.
– אם תרופות נוגדות דיכאון עובדות בסדר מבחינתך אבל את לא רואה את עצמך לוקחת אותן בשנה הקרובה או לשארית חייך, אנו מציעים שתבדקי אפשרויות נוספות.
– אם את שבעת רצון מהתרופות נוגדות הדיכאון שאת לוקחת, אבל מישהו אחר, הורה, בן משפחה או חבר מנסים לשכנע אותך להפסיק, תקשיבי רק לעצמך, לא לאף אחד.
– אם ניסית אופנים אלטרנטיביים לטפל בדיכאון שלך כמו למשל היפריקום, תוספי מזון ודברים דומים, ואינך שבעת רצון מהתוצאות, סיכוי גבוה שתוכלי מאד להיעזר בטיפול הומיאופתי קלאסי.
– ברגע שאת בהירה לחלוטין לגבי החלטתך, עלייך לדבוק בה ללא כל צורך להתנצל על כך. אם מאוחר יותר גילית שההחלטה שהחלטת אינה טובה עבורך, מותר לך לשנות את דעתך.
משהו בגישה של הדברים, שאינה מתנשאת, אינה מבטלת, אלא רק פותחת אפשרויות ומעצימה את המטופל עצמו, מחזירה לו את הכח והאחריות לחייו תוך מתן כבוד עמוק לדרכו ובחירותיו מאד מדבר אלי. אז רציתי לשתף אתכם.
.
בארה"ב יש מעל 40 מליון איש מעל גיל 18 הסובלים מחרדה. ואצלינו? על חרדה ועניינים אחרים במאמר הבא.